Gysere skal ses i biografen… hvis man tør!

Hvis du har prøvet det før, så ved du, at det at se en gyser i biografen giver et ekstra kick sammenlignet med ”bare” at sidde derhjemme i sofaen. Man skulle måske tro, at det var omvendt, og at det var uhyggeligere at sidde derhjemme, alene og med alle lydene. Men nej, den kæmpestore biografskærm og den fabelagtige lyd i en biograf gør det at se gysere i biografen til et must. Hertil kommer, at der faktisk er en ekstra dimension i at sidde i en biografsal med en masse fremmede. Kan du skjule, når du kommer til at hoppe op i sædet, og kan du holde skriget tilbage, når du bliver rigtig forskrækket?

Vi præsenterer her 4 gysere, som du skal se i biografen, og hvor vi vil gætte på, at du kan få svært ved at holde skriget tilbage, når du sidder i den mørke sal. Alle fire gyserfilm ser så uhyggeligt spændende ud, at det simpelthen ikke har været muligt at vælge en favoritfilm. I stedet byder vi blot på et samlet, skræmmende overblik over alle filmene. Kan du nå at se dem alle – og tør du overhovedet?

The Prodigy – Ikke et almindeligt vidunderbarn


The Prodigy, som vores første favorit hedder, kan allerede nu ses i bio, da den allerede har haft premiere. Her er altså en film, du ikke behøver at vente med at gå ind og se. Filmen begynder, hvor det endelig er lykkedes for Sarah og John at få deres ønskebarn. Men der sker hurtigt noget med det, der kunne have været begyndelsen på en lykkelig fortælling. Deres søn, Miles, opfører sig nemlig ikke som et helt normalt barn. Nu er spørgsmålet blot, hvor meget kærlighed forældrene kan og skal give deres barn, der hurtigt glider helt ud af deres kontrol.

Se også - en knap så uhyggelig Youtube-video:


”US” - Se din dobbeltgænger i øjnene


Jordan Peele er med gyserfilmen ”US” tilbage i gysergenren, hvor han for 2 år siden fik uventet succes med filmen ”Get Out”. Filmens hovedperson hedder Adelaide Wilson og sammen med sin familie vender hun tilbage til sit barndomshjem på en uforpligtende og sjov sommerweekend. Sådan skal det naturligvis bare ikke helt gå. Adelaide har et traume med i bagagen, og konsekvenserne heraf kan blive vidtrækkende får både hende selv og familien. Hvad skal man gøre, hvis man står ansigt til ansigt med en ond udgave af sig selv?

Denne film får først premiere den 21. marts 2019, men du kan allerede nu begynde at glæde dig.

Pet Semetary – Er dit kæledyr begravet dybt nok?


Du har måske hørt om filmen(e) Pet Semetary før? Fortællingen er også filmatiseret af Mary Lambert tilbage i 1989 med titlen “Ondskabens kirkegård”. Både den nye og den ”gamle” er baseret på Stephen Kings ”Pet Semetary”. Mange vil nok betegne netop Stephen King som mesteren over dem alle, og det bliver spændende at se, når en ny udgave af Pet Sematary igen rammer det store lærred. Spørgsmålet er, om forholdet til dit kæreste eje (hvis du har et kæledyr) nogensinde bliver det samme igen?

Historien er ikke overraskende som den oprindelige film og bog. En familie køber deres drømmehus i øjensynligt perfekte og idylliske omgivelser. Dog er naboen en dyrekirkegård, hvor alt ikke er helt, hvad det ser ud til...

Pet Semetary får premier den 4. april i år.

The Curse of La Llorona – hun er ude efter dine børn...


Den sidste af de 4 film er også den, der sidst har premiere. Du kan nemlig først se den fra den 17. april. Denne gyser er baseret på et mexikansk sagn om en kvinde, der tog sit eget liv efter at have druknet sine børn. Desværre formår hun ikke at forblive død, og i stedet vandrer hun i skyggerne i et forsøg på at finde en erstatning for hendes børn.

Med The Curse of La Llorona skal vi tilbage til 70'ernes USA. Filmen er det seneste skud på stammen af uhyggelige gysere fra gyser-mester James Wan. Han har tidligere stået bag gysere som “Insidious” og “Nattens Dæmoner”, som du måske kender eller har hørt om før. Det er klart ikke en film for børn og sarte sjæle. Men tør du?

Vi ses i biografen til et godt gys!

Kommentarer